Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Гостьова лекція з практичним психологом для студентів магістратури 1 курсу за спеціальностями 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок, 073 Менеджмент

31 жовтня 2023 року у рамках навчальної дисципліни «Менеджмент організацій» для студентів магістратури 1 курсу за спеціальностями 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок, 073 Менеджмент у черговий раз організовано гостьову лекцію з практичним психологом, асистенткою кафедри філософії, соціально-гуманітарних наук та фізичного виховання, Оленою ШКОЛЬНИК. У ході лекції обговорювались актуальні проблеми управління конфліктами. Управління конфліктами прийнято розглядати з позицій, внутрішньої та зовнішньої. Основна увага була приділена першій пизиції, що носить психологічний характер та полягає в управлінні власною поведінкою у конфліктній взаємодії. Студенти мали можливість пройти тестування, виявити рівень схильності до конфліктів, Олена Ігорівна надала практичні поради щодо механізмів вирішення конфліктних ситуацій у колективі. 
У підсумку, учасники спілкування зійшлися на тому, основною задачею кожного керівника є попередження конфліктів в організаціях, основними шляхами при цьому можуть бути: постійна турбота про задоволення потреб і інтересів співробітників; підбір і розміщення співробітників з урахуванням їхніх індивідуально-психологічних особливостей; дотримання принципу соціальної справедливості в будь-яких рішеннях, що стосуються  інтересів колективу й особистості; формування у співробітниках високої культури спілкування тощо. Низький рівень конфліктності в колективі, у цілому, прияє стійкості самої організації, а також її ризикозахищеності.