Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Зустріч студентів юридичного факультету з суддею-секретарем судової палати з розгляду цивільних справ Хмельницького апеляційного суду Андрієм Костенком

19 лютого 2024 року в рамках вивчення навчальної дисципліни «Правничі професії та правничі інституції» для студентів першого курсу за спеціальністю 081 «Право» організовано зустріч з суддею-секретарем судової палати з розгляду цивільних справ Хмельницького апеляційного суду Андрієм Костенком. Майбутні правники, які лише розпочали нелегкий шлях у цій професії отримали можливість засвоїти не лише теоретичні знання, а й поспілкуватися з представником єдиного органу в Україні, який здійснює функцію правосуддя. 
Під час зустрічі зі студентами обговорено ряд актуальних питань пов’язаних з організаційними основами судоустрою, порядком добору та призначення на посаду судді. Розгляд принципів територіальності, спеціалізації та інстанційності на конкретних прикладах дозолив студентам належним чином опанувати навчальний матеріал. Не залишилися поза увагою питання оголошеного добору на посади суддів судів першої та апеляційної інстанції, досвід здійснення правосуддя у провідних європейських державах та низка інших актуальних аспектів професії судді. 
Висловлюємо щиру подяку Андрію Миколайовичу Костенку за цікаве та змістовне заняття!