Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Знайомство студентів спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування з діяльністю Хмельницької обласної ради

Ознайомлення студентів з суб’єктами потенційного працевлаштування є необхідним і невід’ємним елементом реалізації освітнього процесу у Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова. Відтак, 4 жовтня 2023 року здобувачі освітньої програми «Бакалавр публічного управління та адміністрування» ознайомилися з діяльністю Хмельницької обласної ради.
У сесійній залі наші студенти поспілкувалися з заступницею керівника виконавчого апарату ради Тетяною ЗЕЛЕНКО. Доволі цікавою та пізнавальною була інформація про принципи і будні функціонування Хмельницької обласної ради. Корисною для закріплення теоретичних знань була чітка характеристика законодавчого механізму обрання депутатів, а також детальне висвітлення процедури формування депутатських фракцій і депутатських груп. 
Практично значущою була розповідь про взаємодію Хмельницької обласної ради з іншими органами місцевого самоврядування. Не менш важливим було питання збалансування діяльности різних гілок влади. Також Тетяна ЗЕЛЕНКО не оминула увагою реформу децентралізації та ступінь її реалізації на Хмельниччині. 
У Будинку рад студенти провели цікаву бесіду з заступником начальника відділу з питань місцевого самоврядування та комунікацій виконавчого апарату обласної ради Миколою ПАНАСЮКОМ. Захоплюючою виявилася історія Хмельницької області та будівлі Будинку рад. Надовго запам’ятається нашим здобувачам екскурсія фотоґалереєю у фойє і робочими кабінетами відділів виконавчого апарату Хмельницької обласної ради.
Отримана інформація в сукупності з численними враженнями під час відвідин Хмельницької обласної ради стануть цінним надбанням у практичній підготовці студентів спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування.