Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Захопливий світ квітучого ботанічного саду

25 квітня студенти першого курсу за спеціальністю 242 Туризм факультету управління та економіки побували на екскурсії в ботанічному саду Хмельницького національного університету. Ця екскурсія відбулась в рамках вивчення навчальної дисципліни «Екологія», її метою стало ознайомлення з природно-заповідною територією місцевого значення, що може розглядатися як туристична атракція міста Хмельницького. 
Екскурсію проводила засновниця та директор ботанічного саду - доцентка кафедри екології та біологічної освіти КАЗИМІРОВА Людмила Павлівна. Вона розповіла про історію створення ботсаду та ознайомила з його окремими зонами.  У долині природного походження (площа 2,5 га), поділеної річечкою Немийкою влаштовано головні експозиції ботанічного саду. Доробком саду є долина квітів, створена у вигляді плаваючих кіл, де протягом вегетаційного сезону двічі змінюється панорама кольорового сприйняття квіткового пейзажу. 
Навесні – це колекція тюльпанів, нарцисів, незабудок; влітку – чудова гама однорічних та багаторічних квітів. І це на фоні експозиції хвойних рослин та красиво квітучих кущів з монокультурними колекціями. Поруч - сад каменів у японському стилі, де символізм східної філософії поєднаний з камінням та рослинами. На  території  ботанічного саду висаджено і росте близько 1400 хвойних та листяних дерев та кущів, понад сім тисяч багаторічних квітково-декоративних рослин. Приємне враження на студентів справили квітучі білі та рожеві магнолії, нарциси та тюльпани. Навіть невеликий дощик не зіпсував настрій молоді.