Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Участь у круглому столі «Актуальні проблеми захисту прав внутрішньо переміщених осіб»

28 вересня 2023 року у стінах Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова відбувся науково-практичний круглий стіл «Актуальні проблеми захисту прав внутрішньо переміщених осіб» в межах реалізації ґрантового проєкту «Консультаційний хаб для внутрішньо переміщених осіб «Допомога поруч». 
Кафедра публічного управління та адміністрування також долучилася до обговорення цієї важливої проблеми. Так, на Пленарному засіданні свою доповідь на тему «Вплив цифровізації на процес отримання окремих видів соціального забезпечення внутрішньо переміщеними особами» представила здобувачка освітньо-професійної програми «Маґістр публічного управління та адміністрування. Територіальне управління та місцеве самоврядування» Валерія ПРИСЯЖНЮК.
В межах секції «Захист конституційних прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» з доповіддю на тему «Ґендерний аспект у вирішенні питань внутрішньо переміщених осіб в умовах воєнного часу» виступила докторка наук з державного управління, завідувачка науково-дослідної частини, професорка кафедри Інна ШЕВЧУК. 
В рамках секції «Адміністративно-правові механізми захисту прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» доволі цікавими були практичноорієнтовані доповіді представників професорсько-викладацького складу кафедри: «Система публічного адміністрування за умов війни» (Микола БАЮК), «Державна політика щодо функціонування соціальних готелів в Україні» (Ганна ДІЛЬ), «Організаційно-правові аспекти розвитку соціального туризму в Україні» (Анна КОБИЛЯНСЬКА). Не оминуло увагою дослідження здобувачки освітньої програми «Бакалавр публічного управління та адміністрування» Анастасії ПЕТРИК на тему «Реалізація права на освіту внутрішньо переміщеними особами».
Не менш цікавим було обговорення в секційній залі «Забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб в умовах цифровізації», де виступив здобувач освітньо-наукової програми «Доктор філософії з публічного управління та адміністрування» Олександр КОНДРАТЮК з доповіддю «Сучасні проблеми організації забезпечення інформаційної безпеки в закладах охорони здоров’я для внутрішньо переміщених осіб».
Щиро дякуємо організаторам круглого столу й учасникам, які представили нашу кафедру в обговоренні важливих проблем сьогодення.