Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Студенти за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування відвідали Державний архів Хмельницької області

У рамках вивчення навчальної дисципліни «Документаційне забезпечення діяльності органів публічного управління» (викладач дисципліни – Ірина ЮРИЧИНА) студенти за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування відвідали Державний архів Хмельницької області. 
Зокрема, студентам провели екскурсію до архівосховища, ознайомили зі складом і змістом архівних фондів, була можливість власноруч доторкнутися до найцінніших сторінок історії рідного краю. Також під час зустрічі студентам продемонстрували короткометражний відеосюжет про те як працівники архіву рятували документи, що постраждали у пожежі 10 квітня 2003 року. Ця пожежа була визнана гуманітарною катастрофою європейського масштабу та подібної їй архіви України не знали з часів Другої світової війни. Сьогодні відреставровані лише 5,5% від загальної кількості ушкоджених пожежею справ, а для повного завершення робіт фахівцям знадобиться понад 200 років. 
Висловлюємо слова вдячності працівникам архіву за цікаве спілкування та можливість зануритись в особливості роботи Державного архіву Хмельницької області.