Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Поринаємо в інформаційно-технологічне повсякдення тураґенції

Ефективна робота сучасної сфери туризму є практично неможливою без інформаційних систем і технологій. Саме тому, 6 листопада 2023 року, директорка тураґенції «Дім Подорожей» та асистентка кафедри публічного управління та адміністрування Анна КОБИЛЯНСЬКА провела для здобувачів освітньої програми «Бакалавр туризму і рекреації» Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова гостьову лекцію на тему «Роль інформаційних систем і технологій у роботі тураґента», організовану доценткою кафедри менеджменту, економіки, статистики та цифрових технологій Ольгою ФЕДОРЧУК в рамках освітнього компонента «Інформаційні системи та технології».
Лекторка розпочала з того, що стаціонарний і портативний персональні комп’ютери є невід’ємними елементами робочого дня туристичного аґента, а їхня потужність в рази перевищує можливості мобільних телефонів. Особливу увагу Анна КОБИЛЯНСЬКА приділила важливим операціям з організації турів і практичним аспектам роботи з клієнтами, якість та швидкість реалізації яких цілком залежать від вільного користування такими компонентами офісного пакета Microsoft Office як: текстовий процесор Microsoft Word, табличний процесор Microsoft Excel, персональний комунікатор Microsoft Outlook, застосунок для підготовки презентацій Microsoft PowerPoint, управління базами даних Microsoft Access, застосунок для запису заміток Microsoft OneNote. Студентам цікаво було дізнатися і про спеціальні програми організації туристичного бізнесу, а саме: CRM – програма для роботи з туристами й управління базою клієнтів, It-tour – система пошуку та бронювання переважної кількости топових туроператорів. 
Практичні рекомендації щодо покращення знань і вмінь у вивченні навчальної дисципліни «Інформаційні системи та технології» разом зі щирими побажаннями успішної реалізації себе в улюбленій справі під мирними і вільними небесами України неабияк надихнули наших юних першокурсників спеціальности 242 Туризм і рекреація.