Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Поглиблюємо академічну мобільність

Академічна мобільність є необхідною та важливою умовою реалізації освітнього й наукового процесів. Саме тому, 24 жовтня 2023 року професоркою кафедри публічного управління та адміністрування Людмилою МАТВЕЙЧУК для здобувачів освітньо-професійної програми «Маґістр публічного управління та адміністрування. Територіальне управління та місцеве самоврядування» другого (маґістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування й освітньо-наукової програми «Доктор філософії з публічного управління та адміністрування» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова організовано гостьову лекцію за участі представників Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Національного університету цивільного захисту України та Запорізького національного університету. Лекцію на тему «Концептуальні засади е-урядування та е-демократії», в рамках освітніх компонентів «Публічне управління та адміністрування: теорія, методологія, історія» і «Публічна політика та врядування», проводив Член Національної комісії, що здійснює державне реґулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, доктор наук з державного управління, кандидат технічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України Андрій СЕМЕНЧЕНКО. Від адміністрації нашого університету учасників лекції вступним словом привітала перша проректорка Ірина КОВТУН.
У процесі лекції, майбутні фахівці й доктори філософії на конкретних прикладах почерпнули ціну інформацію стосовно е-урядування. Андрій СЕМЕНЧЕНКО навів базові засади Концепції розвитку електронного урядування та Стратегії реформування державного управління України. Також лектор звернув увагу на місце України в міжнародних рейтинґах з е-уряду й е-участі (е-демократії) з відповідними заходами й очікуваними результатами на кінець 2024 року. 
Насичена цікавим матеріалом, думками і питаннями гостьова лекція допоможе здобувачам освітньо-професійної програми «Маґістр публічного управління та адміністрування. Територіальне управління та місцеве самоврядування» й освітньо-наукової програми «Доктор філософії з публічного управління та адміністрування» здобути відповідні програмні компетентності та досягти необхідних програмних результатів навчання.