Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Онлайн-лекція на тему: «Електронні сервіси та цифровізація у сфері містобудівної діяльності»

16 березня 2023 року здобувачі вищої освіти факультету управління та економіки Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова мали змогу долучитись до онлайн-лекції на тему: «Електронні сервіси та цифровізація у сфері містобудівної діяльності», лектором якої виступила Вінер Марина Вікторівна – в.о. начальника управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Хмельницької міської ради.
В ході проведеної лекції з практиком студенти ознайомились з заходами, які спрямовані на дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил. Визначено, що програми розвитку регіонів та населених пунктів, програми господарського, соціального та культурного розвитку повинні узгоджуватися з містобудівною документацією відповідного рівня.
Здобувачі освіти мали змогу обговорити питання, що стосуються важливості цифровізації в Україні, адже це один із основних напрямків реформування державного управління та конкретний приклад для всієї країни, яким чином потрібно використовувати переваги «цифрового» світу. Містобудівна галузь стає однією із лідерів за рівнем цифровізації. У центрі всіх процесів — Єдина державна електронна система у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Digital-інстурменти наскрізно закладені в реформування галузі.
Марина Вікторівна наочно показала як можна отримати послуги онлайн, які стосуються землі, будівництва та нерухомості на порталі Дія швидко та зручно.
Студенти мали змогу отримати змістовну відповідь на питання, які є дуже актуальними у наш час.
Висловлюємо щиру подяку Марині Вікторівні за глибоку, змістовну та дуже інформативну лекцію, дружню атмосферу під час заняття та сподіваємось на подальшу співпрацю.