Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Обговорення актуальних аспектів управління проектами із заступником Хмельницького міського голови Миколою ВАВРИЩУКОМ

У рамках Плану гостьових лекцій факультету управління та економіки Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова на 2022-2023 н.р. кафедрою публічного управління та адміністрування та кафедрою математики, статистики та інформаційних технологій було проведено лекцію за участю заступника Хмельницького міського голови Миколи Васильовича ВАВРИЩУКА. 
У рамках навчальної дисципліни “Управління проектам територіальних громад” Микола Васильович розповів про практику реалізації проектів у Хмельницькій територіальній громаді для студентів 1 курсу магістратури за спеціальністю  073 Менеджмент, також до заняття долучились студенти 2 та 3 курсу бакалаврату за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування
На відкритій лекції учасники мали нагоду обговорити прикладні аспекти використання проектного підходу, що дозволяє не тільки підвищити ефективність роботи органів публічної влади, а й залучити додаткові кошти (в першу чергу – ресурси міжнародних донорів) для вирішення актуальних питань місцевого і регіонального розвитку.
Під час зустрічі як науково-педагогічні працівники, так і студенти мали нагоду ознайомитися із практичним досвідом реалізації одного з важливих проектів для громади – побудова заводу з переробки побутових відходів, а також особливості розробки проекту Регіонального плану управління відходами у Хмельницькій області до 2030 року. Живий інтерес у присутніх викликали такі питання як: що таке «проект»; з яких фаз складається життєвий цикл проекту і який зв’язок між публічною політикою, стратегічним плануванням та управлінням проектами; про шлях від усвідомлення того, що у житті громади існує певна проблема, до результату, повноцінного проекту, спрямованого на її вирішення; як знайти кошти, щоб утілити в життя свою некомерційну ідею, а також грантові конкурси Європейського Союзу та багато інших цікавих аспектів.
Лекцію було проведено в теплій, дружній атмосфері. За підсумками заходу було зрозуміло, що ця тема досить цікава для студентства та відкриває багато перспектив для майбутніх фахівців з менеджменту, публічного управління та адміністрування.
Ми вдячні Миколі Васильовичу ВАВРИЩУКУ за цікаву лекцію та із нетерпінням будемо очікувати на наступні зустрічі!