Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Незабутній День туризму

Незабутнім для першокурсників спеціальности 242 Туризм і рекреація Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова було перше студентське святкування їхнього професійного свята. Розпочався цей чудовий День туризму екскурсією вулицями Хмельницького від рідного Університету до Туристичного різновікового клубу (ТРК) «Штурм». Саме там, керівниця гуртка «Пішохідний туризм» Вероніка ЛЯШКОВА і помічник тренера ТРК «Штурм» Назарій ГОРОДЕЦЬКИЙ провели для наших студентів чудовий майстер-клас на тему «Техніка пішохідного туризму».
Заняття розпочалося з коротенької розповіді про Клуб, перегляду світлин і нагород за майже тридцятирічну історію його існування. Відтак було розкрито основи категорійних походів, приділено увагу правилам безпеки та особливостям підготовки до походів, обґрунтовано важливість реєстрації у рятувальників при походах з підвищеним рівнем небезпеки з наведенням конкретних випадків із власного досвіду, надано корисні рекомендації стосовно вибору одягу та взуття і чисельности подорожуючих, арґументовано доцільність чіткому слідуванню промаркованими маршрутами!
Безумовно найцікавішою частиною майстер-класу були практичні вправи з карабінами для страхування, страхувальною системою, скельним спорядженням, а також імітація скелелазіння і переправи через колоду над прірвою різними способами (зокрема добре відпрацьовано метод «маятника»), переправи через заболочену місцевість, вертикальних підйомів та складання й розкладання палатки. Закінчився майстер-клас приємно-затишним чаюванням.
Патріотично-культурною крапкою Міжнародного дня туризму був похід до кінотеатру на Українську історичну стрічку «Довбуш». Враження від фільму додали іще більшого бажання пізнавати нелегку й героїчну історію України та мандрувати її безцінними туристичними перлинами.