Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Навчально–ознайомчий візит до Хмельницької міської ради

24.11.2023 року, в рамках вивчення дисципліни «Місцеве самоврядування», студентам 3 курсу спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування, проведено навчально – ознайомчий візит до Хмельницької міської ради. Першу частину навчально – ознайомчого візиту провела Галина БАРАБАШ – директорка музею історія міста Хмельницького. Історія будівництва Хмельницької міської ради, зазначила, що спочатку вона будувалась як реальне училище та була знана в експлуатацію в 1904 році. Розповіла про ціну навчання та механізм, за допомогою якого можна було зібрати кошти для тих студентів, які не могли самі оплатити це навчання. Інформація була ґрунтовною, цікавою і найголовніше потрібною для цілісного розуміння історії свого міста та становлення місцевого самоврядування. Доповненням цього стало продовження Галини БАРАБАШ  розповіді про усіх міських голів в розрізі історії, зазначено їх досягнення та ціннісний внесок у розвиток міста.
Другу частину студентам навчально – ознайомчого візиту провела керуюча справами Хмельницької міської ради Юлія САБІЙ. Студентам розповіли про кадрове забезпечення ХМР, яку діяльність виконують депутати та як можна потрапити на стажування до Хмельницької міської ради з можливістю подальшого працевлаштування. Юлія САБІЙ паголосила, що необідно залучати молодь та громадськість до розвитку суспільного життя територіальної громади. Студенти мали змогу надати запитання, на які отримали грунтовну відповідь. 
Студенти зазначають, що навчально – ознайомчий візит справив максимально позитивне враження, та вони дізналися багато нового, зокрема, про історію Хмельницької міської ради, як органу місцевого самоврядування. Особливо спілкування із керуючою справами Юлією САБІЙ змотивував їх бути дотичними до діяльності органів місцевого самоврядування та розвивати не тільки нашу громаду, а країну загалом.