Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Лекція від практика на тему «Сучасна геополітика: особливості економічної та політичної співпраці»

Якісна реалізація навчальної та науково-дослідної роботи потребує реґулярних лекцій і тренінґів за участю практиків. Саме тому, 11 березня 2024 року для здобувачів освітньо-наукової програми «Доктор філософії з публічного управління та адміністрування» й освітньо-професійних програм «Бакалавр публічного управління та адміністрування» і «Маґістр публічного управління та адміністрування. Територіальне управління та місцеве самоврядування» Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова лекцію на тему «Сучасна геополітика: особливості економічної та політичної співпраці» провів Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії, доктор фізико-математичних наук, Заслужений економіст України Сергій КОРСУНСЬКИЙ.
Лектор у цікавий спосіб ознайомив слухачів з особливостями азійської культури і дипломатії. Особливе місце в лекції займали двосторонні японсько-українські відносини в рамках взаємного культурного обміну й підтримки України, а також роль публічного управління у налагодженні міждержавних партнерських відносин. Сергій КОРСУНСЬКИЙ не оминув увагою перспективи формування нових полюсів у світовій геополітиці та дискусійність поняття «Глобальний Південь».
Здобувачів цікавила низка питань, а саме: сучасний порівняльний безпековий аспект Японії та України і можливості його швидкої та ефективної імплементації; Система 38-ї паралелі для України; результативність діяльности публічної влади в Україні за умов війни; співвідношення між географічним положенням України та її проєвропейським вектором у майбутньому з огляду на мегаекономічну роль провідних країн Азії; майбутні вибори президента США та їхній вплив на геополітику, загалом, і на війну в Україні, зокрема.
Цінна інформація, цікаві судження і вичерпні відповіді на запитання урізноманітнять навчання та наукові дослідження здобувачів першого, другого і третього рівнів вищої освіти за спеціяльністю 281 Публічне управління та адміністрування.