Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Лекція від ЕКСПЕРТА на тему: «Відкриті дані та аналітична культура прийняття рішень»

20 березня 2023 року здобувачі вищої освіти факультету управління та економіки та юридичного факультету  Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова мали змогу долучитись не тільки онлайн, а й особисто прийти та послухати лекцію на тему «Відкриті дані та аналітична культура прийняття рішень», яку проводив тренер із відкритих даних тренер із відкритих даних та CEO / Data Analyst у Waste Ukraine Analytics – Андрій Гнап.
В ході проведеної лекції, студенти мали змогу ознайомитись з основами відкритих даних, що вони означають, та яку  роль відіграють у розвитку цифрової держави. Дізналися про «аналітичну культуру», навіщо вона потрібно і для чого.
В сучасному світі, майже все пов’язано з IT-технологіями та програмуванням, тому лектор ознайомив студентів з мовою програмуванням «R», яка облегшить подальшу роботу з великим обсягом статистичних обчислень. Студенти дізналися про безліч цікавих та потрібних реєстрів, ботів, порталів та сервісів, які допоможуть у пошуках необхідної  інформації на основі відкритих даних.
Серед слухачів лекції студенти магістратури денної та заочної форм навчання, які вивчають дисципліну «Електронне  урядування, ресурси та сервіси в публічному управлінні та адмініструванні», студенти 2 курсу спеціальності Публічне  правління та адміністрування, які вивчають дисципліну «Інформаційні технології в публічному управлінні та адмініструванні», студенти 2 курсу спеціальностей Право, Міжнародне право, Соціальне забезпечення, які вивчають дисципліну «Робота з відкритими даними».
Здобувачі освіти мали змогу поставити зацікавленні їх питання та отримати лаконічну та інформативну відповідь. Висловлюємо щиру подяку пану Андрію Гнапу за глибоку і змістовну лекцію, дружню атмосферу під час заняття та сподіваємось на подальшу співпрацю.