Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Краєзнавчо-рекреаційне наповнення освітнього процесу

Міжнародний день Рідної мови і Всесвітній день екскурсовода не минув безслідно для здобувачів вищої освіти Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова за спеціяльністю 242 Туризм і рекреація. Так, 21 юютого 2024 року студенти першого і третього курсів відвідали відкриття виставки «Воїни нації Нескорених: від України-Руси до сьогодення» у КЗК «Хмельницький обласний краєзнавчий музей» в рамках освітніх компонентів «Рекреаційні комплекси Світу» й «Організація рекреаційних послуг».
Відкриття виставки проводив учений секретар музею, краєзнавець, кандидат історичних наук Сергій ЄСЮНІН. Представлення експонатів було історично-пізнавальним, патріотично спрямованим і супроводжувалося тематичною поезією. Перед очима плавно-атмосферно перегорталися героїчні сторінки Руси-України, Запорізької Січі, Української Народної Республіки, Західноукраїнської Народної Республіки, Української Повстанської Армії та Збройних Сил України в добу новітньої Визвольної війни супроти московитського аґресора-окупанта 2014-2024 років. Не менш цікавими і насиченими були експозиції «У звичаях й традиціях народу ти душу свого краю пізнавай» та виставка трьох різнокольорових серій картин українського воїна з позивним «Художник» Олега Дробоцького «Анатомія броні (Розум, Плоть і Залізо)».
Чергова екскурсія до музею вкотре стала переконливим фактом для здобувачів освітньої програми «Бакалавр туризму і рекреації», що ці культурно-пізнавальні установи є та повинні надалі залишатися невід’ємними емоційно-рекреаційними ланками туристичного ланцюга. Не менш вагомою є практична роль музеїв у закріпленні теоретичного матеріялу, адже студенти чітко розмежовували наявні у межах представлених експозицій етнографічні ресурси, пам’ятки мистецтва, біологічні та біо-антропогенні ресурси, пам’ятки історії і їхнє місце у задоволенні рекреаційних потреб.