Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Коридорами-«сторінками» «Енеїди»

Уже вкотре першокурсники спеціальности 242 Туризм і рекреація Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова в рамках Навчальної практики «Вступ до фаху» й навчальної дисципліни «Історія туризму» здійснюють ознайомлювальну екскурсію до об’єктів індустрії гостинности. Так, 14 вересня 2023 року наші студенти відвідали готель «Енеїда».
У першу чергу здобувачі відзначили вигідність розташування цього закладу по відношенню до важливих адміністративних, фінансових, торгівельних і культурних об’єктів. Не менш важливими є транспортна зручність і розв’язання безпекових питань. Одразу ж кидається в очі стильна вивіска й сама назва готелю у поєднанні з архітектурно-продуманою формою ґанку та балконів. 
Внутрішнє візуальне знайомство розпочалося з вестибюля і рецепції. Усе в їхньому оздобленні є важливим: це і гармонійно-темно-смарагдові тони, і годинники, і велика люстра над круглим столиком, і місця для сидіння, і дзеркальна стеля, і м’яка напівтемрява – все облаштовано так, наче слухаєш та з головою поринаєш у приємно-нейтральну й заспокійливу легкоджазово-блюзову мелодію. Таке поєднання з перших секунд створює відчуття захисту і затишку, що є вкрай необхідним для гостей.
Досить цікавим виявилося робоче місце адміністраторки, її розповідь про особливості роботи і безпосереднє спостереження за виконанням повсякденних обов’язків та спілкуванням з клієнтами. Відтак, студенти мали можливість ознайомитися з білизняним господарством, операціями пральні та роботою покоївок. Пересування сходовою драбиною, номерами і коридорами усіх дев’яти поверхів створювало ефект класичного уявлення про готель. Виникало усвідомлення, що ці стіни є мовчазною пам’яттю тисяч і тисяч різноманітних миттєвостей з життя гостей. Разом із тим, повсюдні елементи Античности в дизайні «Енеїди» створювали приємно-ностальґічні спогади-асоціації зі шкільними уроками Української та Зарубіжної літератури, на яких вивчалися великі, безсмертні й однойменні поеми Івана Котляревського та Верґілія.
Доволі вдала диференціація готельних номерів за ступенем комфортности дозволяє «Енеїді» перманентно реалізовувати широкий фінансовий жест, надаючи можливість значно більшій чисельності клієнтів з різними життєвими обставинами задовольнити свої житлові потреби. Важливою для окремих категорій гостей є наявність якісно оснащеної конференцзали.
Здобувачі вищої освіти за спеціальністю 242 Туризм і рекреація черговий раз мали нагоду переконатися, що ввічливість та високий професіоналізм персоналу й дотримання чистоти є безальтернативними та безпрограшними варіантами у готельній справі.