Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Гостьова лекція з елементами тренінгу на тему «Вплив штучного інтелекту на публічне управління»

14.11.2023 року проведено гостьову лекцію з елементами тренінгу на тему «Вплив штучного інтелекту на публічне управління» для здобувачів першого, другого та третього рівнів вищої освіти за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування. Спікером заходу виступив Василь ОРИЩУК, тренер з інтерактивного навчання; голова Комітету професійної, фахової передвищої освіти, науки та інновацій Громадської ради при Міністерстві освіти та науки України; член Керівної ради Спілки молодих державних службовців. Під час лекції визначили, що вплив штучного інтелекту на публічне управління включає в себе кілька ключових аспектів:
1. Автоматизація процесів. Застосування штучного інтелекту дозволяє автоматизувати рутинні та повторювані завдання в сфері публічного управління, зменшуючи час і ресурси, які витрачаються на адміністративні операції.
2. Підвищення ефективності. Аналіз великих обсягів даних за допомогою штучного інтелекту допомагає приймати більш обґрунтовані рішення, що сприяє підвищенню ефективності публічного управління.
3. Покращення обслуговування громадян. Впровадження інтелектуальних систем може полегшити доступ громадян до послуг та покращити якість обслуговування через персоналізовані та швидкі відповіді.
4. Прогнозування та стратегічне планування. Аналітика на основі штучного інтелекту може допомагати в управлінні кризовими ситуаціями, а також у прогнозуванні та стратегічному плануванні в різних сферах діяльності.
5. Боротьба з корупцією. Використання технологій штучного інтелекту може забезпечити більшу прозорість та аудиторський контроль, сприяючи боротьбі з корупцією в управлінні.

Лекція – тренінг спричинила неабияку зацікавленість студентів та аспірантів, тому щиро дякуємо Василю ОРИЩУКУ, та надіємось на подальшу співпрацю, адже штучний інтелект набуває широкої актуальності, проте не варто забувати про творчість та креативність людської унікальності, адже жодні автоматизовані системи цього не замінять.