Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Гостьова лекція з дисципліни “Стратегічне управління та управління змінами”

Гостьова лекція з дисципліни “Стратегічне управління та управління змінами” разом з Вікторією ШИШКОВСЬКОЮ, директоркою ТОВ “Агентство з розвитку підприємництва”, сертифікованою бізнестренеркою International Labor Organization, депутаткою Білоцерківської міської ради.
Під час лекції зі здобувачами вищої освіти ступеня магістра за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування обговорено формування можливих цілей підтримки розвитку місцевого економічного розвитку у формі залучення грантових коштів як невід’ємної частини важливого процесу реалізації стратегічного управління на центральному та місцевому рівнях. 
В рамках лекції спікеркою було представлено інформацію про Постанову КМУ № 738 “Деякі питання надання грантів бізнесу” від 21.06.2022 року. Програма мікрогрантів на створення власного бізнесу розрахована як на досвідчених українців, так і на початківців. 
Рішення про надання гранту приймається Державною службою зайнятості. Кошти видаються на основі рейтингу: спочатку фінансування отримують заявники з найвищим балом. Розмір мікрогранту визначається відповідно до його запиту, але не менше 50 тисяч гривень та з урахуванням кількості робочих місць: 150 тисяч гривень, якщо підприємець створює одне робоче місце та 250 тисяч гривень – за два.
Під час лекції Вікторія ШИШКОВСЬКА надихнула здобувачів освітньо-професійної програми «Магістр публічного управління та адміністрування. Територіальне управління та місцеве самоврядування» успішними практиками започаткування власної справи у м. Білій Церкві та радо відповіла на усі питання студентів.