Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Духовно-архітектурна перлина Підлісного Мукарова й Бузкова казка Маліївців — туристично-рекреаційне сьогодення і майбутнє Хмельниччини

Туристично-рекреаційні поїздки є найдієвішими практичноорієнтованими методами реалізації освітнього процесу, позаяк щонайбільше наближують здобувачів вищої освіти до своєї майбутньої професії за умов реальної дійсности. Саме тому, 27 квітня 2024 року, студенти спеціяльности 242 Туризм і рекреація Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова відвідали Підлісний Мукарів і Маліївці. Варто зазначити, що цей тур спільно продуманий і зорганізований здобувачами освітньої програми «Бакалавр туризму» й тураґенцією «Дім Подорожей».
Мальовнича краса Підлісного Мукарова органічно доповнена величною неоґотичною святинею — Церквою святого Йосипа Обручника, змурованою впродовж 1859-1872 років. Ця непересічна споруда своїм архітектурно-скульптурно-інтер’єрним сплетінням та енерґетичним наповненням несе безперервне духовно-естетичне збагачення. Екскурсію місцевій жительці допомагала проводити здобувачка Вікторія БУЧКО.
Комунальний заклад культури «Малієвецький обласний історико-культурний музей» зустрів наших студентів давніми кам’яними мурами, водонапірною вежею і чудовим ароматом старовинної бузкової алеї, закладеної в 1790-х роках. Сповна насолодившись цим казковим весняним подарунком, на здобувачів очікувала просторово-часова мандрівка залами, Каплицею і підвалами палацу Орловських (побудованого в 1788 році) з його історією, леґендами, загадками, містичною мешканкою, оздобленням і картинною виставкою Стаса ЖАЛОБНЮКА. Та на цьому все не закінчилося — смачним продовженням були традиційні страви місцевої кухні, а відтак душевне знайомство з кіньми й іншими тваринами Парку. Неймовірне враження справили знаменитий водоспад з ґротом, інші природні та штучні водойми з черепахами, Джерело Святого Яна, капище Перуна, рельєфна зелена місцевість з білками і чарівним співом пташок.
Ця туристично-рекреаційна поїздка здобувачів освітньої програми «Бакалавр туризму» до Підлісного Мукарова і Маліївців комплексно увібрала та поєднала безцінним досвідом, враженнями й емоціями вивчений матеріял багатьох освітніх компонентів, що позитивно сприятиме практично-професійному зростанню.