Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Чергова лепта у скарбничку підготовки фахівців сфери туризму і рекреації

Знайомство з новими суб’єктами туристичного ринку – це завжди цікаво, повчально й пізнавально. Саме тому, 14 листопада 2023 року, директорка тураґенції «Дім Подорожей» та асистентка кафедри публічного управління та адміністрування Анна КОБИЛЯНСЬКА організувала для здобувачів освітньої програми «Бакалавр туризму і рекреації» Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова гостьову лекцію на тему «Особливості формування нових тематичних екскурсійних маршрутів». Лекція проводилася в рамках освітнього компонента «Організація екскурсійної діяльності» у стінах Хмельницького туристичного інфоцентру, а лекторами були співробітники цієї установи – Влад ЧУПРУН і Христина ШЕМЕРДА.
Лекція розпочалася з короткої історії створення Туристичного інфоцентру, його призначення, підпорядкування та звітування. Основна частина присвячена тематичним екскурсійним спрямуванням і поетапній характеристиці оновлення й доповнення існуючих та розробки нових маршрутів. Основними вимогами у процесі виконання цих завдань є обізнаність та бажання досліджувати й накопичувати цікаву інформацію для наповнення екскурсійного баґажу. Приємною для студентів була інформація про повну творчу свободу і відсутність перешкод у реалізації своїх ідей. На завершення, здобувачів ознайомили з супутніми послугами Хмельницького туристичного інфоцентру.
Питання студентів стосувалися вимог до кандидатів на роботу в Туристичному інфоцентрі, форми проведення співбесіди, графіка й режиму роботи, обов’язків і важливості знання іноземних мов, відмінностей Туристичного інфоцентру від тураґенцій, туроператорів, екскурсійних бюро та характеру співпраці з ними і з закладами розміщення. Харизма лекторів, вичерпні відповіді й наведення влучних прикладів з власного досвіду роботи упродовж лекції стануть цінним практичним надбанням для здобувачів спеціальності 242 Туризм і рекреація.