Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНИЙ ВІЗИТ ДО ПЛАНОВО-ФІНАНСОВОГО ВІДДІЛУ ГОСПОДАРСЬКОГО  СУДУ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ  ОБЛАСТІ

15 березня 2024 року доцентом кафедри фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку ХУУП імені Леоніда Юзькова, к.е.н. Ольгою ГРИЦЕНКО для здобувачів освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти, спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування організовано навчально-практичний візит до планово-фінансового відділу Господарського  суду Хмельницької  області .
Гостинно нас зустріла Капітан Світлана Вікторівна, яка обіймає посаду державного службовця категорії «Б» - начальника планово-фінансового відділу – головного бухгалтера Господарського  суду Хмельницької області.
Світлана Вікторівна ознайомила з основними завданнями, які виконує планово-фінансовий відділ Господарського  суду Хмельницької  області, функціональними обов’язками працівників бухгалтерії, наголосила на особливостях обліку у державному секторі, застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку. Надзвичайно цікаво для здобувачів освіти було отримати інформацію про специфіку роботи планово-фінансового відділу в середовищі комп’ютерних програм обліку, що їм повідомила головний бухгалтер. Здобувачі освіти отримали нагоду почути змістовні відповіді на запитання щодо фінансування, цільового витрачання бюджетних коштів та інших особливостей бухгалтерської роботи. Саме такі навчально-практичні візити, спілкування з практиками, мотивує студентів та надає можливість зорієнтуватись у сфері майбутньої професійної діяльності та зрозуміти її практичну значущість. Здобувачі освіти спеціальності   072 Фінанси, банківська справа та страхування змогли практично відчути важливість та усі тонкості фінансової,  облікової та аналітичної роботи планово-фінансового відділу та зрозуміти наскільки важливо здобувати фахові знання, проходити практику під час навчання, щоб в подальшому стати висококваліфікованим фахівцем, бути конкурентоспроможним на ринку праці та отримувати належну фінансову винагороду та моральне задоволення.
Кафедра фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку ХУУП імені Леоніда Юзькова, а також здобувачі вищої освіти дякують Світлані КАПІТАН за цінну інформацію та  практичні поради,   невимушену атмосферу спілкування та чудову нагоду розширити горизонти знань у сфері забезпечення фінансово-облікового підґрунтя.