Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

На факультеті управління та економіки відбувся захист кваліфікаційних магістерських робіт зі спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування

9 лютого 2023 року на факультеті управління та економіки відбувся захист кваліфікаційних магістерських робіт зі спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування, за денною формою навчання. Під головуванням д.е.н., професора Віктора СИНЧАКА у складі комісії працювали науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, банківської справи,  страхування та фондового ринку, а також деканеса факультету к.е.н., доцентка Тетяна ТЕРЕЩЕНКО. На захисті   також були присутні керівники магістрантів. Незважаючи на всі виклики воєнного часу, студенти змогли підготувати свої магістерські роботи вчасно і успішно провести їх захист.
 Комісія відзначила високий рівень компетентностей випускників та випускниць, їх відповідність вимогам освітньої характеристики, зокрема: здатність студентства до самостійної роботи, використання теоретичних знань у конкретних умовах практичної діяльності; проведення аналітичної оцінки стану та тенденцій розвитку об’єкта дослідження за допомогою методів фінансового аналізу; здійснення оцінки техніко-економічних показників діяльності об’єкта дослідження, використовуючи узагальнені підходи до його виконання.
Роботи відзначаються актуальністю та науковою новизною, детальним аналізом та конструктивними рекомендаціями. Захист наукових робіт супроводжувався ілюстративними матеріалами у вигляді презентацій та роздатковим матеріалом, що значно спрощувало сприйняття результатів дослідження. Усі магістранти продемонстрували належний рівень теоретичної підготовки, вміння використовувати різні методи фінансового аналізу діяльності підприємств, на основі результатів дослідження робити обґрунтовані висновки і пропозиції.