Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Гостьова лекція "Поняття судово-економічної експертизи, особливості призначення та проведення"

Унікальна та поглиблена гостьова лекція відбулася 26 жовтня 2023 року для студентів 2 і 3 курсів спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа та страхування". Тема лекції – "Поняття судово-економічної експертизи, особливості призначення та проведення", виявилася вкрай цікавою та актуальною для майбутніх фахівців.
Доповідачка, висококваліфікована судова експертка Хмельницького відділення КНДІСЕ МЮ України Кандирал Ольга, розкрила перед слухачами ключові аспекти теми. Окрім основних питань, пов'язаних із судово-економічною експертизою, увага була зосереджена на вимогах до експерта, його правах та обов'язках, а також процесі проходження кваліфікаційного іспиту для отримання ліцензії експерта.
Особливий акцент був зроблений на важливості імплементації експертного підходу в умовах воєнного стану. Доповідач ретельно розглянула особливості проведення експертиз у таких умовах, розкривши складні випадки та необхідність адаптації до конкретного контексту.
Студенти демонстрували активну позицію під час обговорення, висуваючи численні питання. Багато запитань було спрямовано на вивчення особливостей володіння професійними навичками та нюансів, які виникають під час практичної роботи експерта.
Під час лекції студенти отримали важливий досвід інтеракції з експертом, що значно поглибило їх розуміння предмету та надало цінний інсайт у світ судово-економічної експертизи. Здобуті знання та обговорення стали стимулом для подальших досліджень у галузі фінансів та права.