Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Міждисциплінарний підхід у підготовці фахівців сфери туризму і рекреації

Професійні практичноорієнтовані методи є необхідними та важливими в реалізації освітнього процесу позаяк дозволяють здобувачам вищої освіти наблизитися до своєї майбутньої професії за умов реальної дійсності. Одним зі способів підготовки висококваліфікованих фахівців є міждисциплінарний підхід, що був успішно застосований в освітній програмі «Бакалавр туризму» Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова.
Так, 27 квітня 2023 року, доцентка кафедри мовознавства Ольга РЕМБАЧ і старший викладач кафедри публічного управління та адміністрування Петро СЕМ’ЯНЧУК провели комплексне семінарське заняття зі студентами першого і другого курсів спеціальності 242 Туризм, поєднавши такі освітні компоненти як «Іноземна мова (анґлійська)», «Основи туризмознавства» і «Рекреаційні комплекси світу» на базі Комунального закладу культури «Малієвецький обласний історико-культурний музей».
Виїзне міждисциплінарне семінарське заняття було організоване у вигляді екскурсійного туру, який розробили студенти під керівництвом асистентки кафедри публічного управління та адміністрування й директорки туристичної аґенції «Дім Подорожей» Анни КОБИЛЯНСЬКОЇ. Здобувачі вищої освіти розрахували вартість туру, враховуючи послуги тураґенції, а також страхові, транспортні й екскурсійні витрати.
Семінарське заняття в КЗК «Малієвецький обласний історико-культурний музей» розпочалося із захоплюючої екскурсії Палацом Орловських, яка знайшла своє продовження у парку зі старовинними мурами, водонапірною вежею, зоокутком, насадженнями дерев, джерелом Святого Яна, знаменитим водоспадом, іншими штучними та природними водоймами, архітектурними і скульптурними об’єктами. Упродовж екскурсії здобувачі вищої освіти паралельно виконували два завдання – занотовували місця й деталі усіх відвідуваних місць і вели облік наявних туристичних ресурсів. Наступною частиною міждисциплінарного семінарського

заняття було формування екскурсійного маршруту, класифікація туристичних ресурсів і перелік туристичних продуктів КЗК «Малієвецький обласний історико-культурний музей» українською та анґлійською мовами.
Навчально-пізнавальне міждисциплінарне семінарське заняття здобувачів освітньої програми «Бакалавр туризму» на базі КЗК «Малієвецький обласний історико-культурний музей» стало органічним та цікавим поєднанням навчання і рекреації, що позитивно сприятиме практично-професійному зростанню.

image-20230428202247-1

image-20230428202959-1

image-20230428203139-2