Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Екскурсійно-мистецький підхід у практичній підготовці фахівців туризму і рекреації

Пам’ятки мистецтва – це відтворена в індивідуальний символічний спосіб національна історія кожної країни у поєднанні з історією власного життя автора і його родини. Знайомство з пам’ятками мистецтва є особливим способом духовного наповнення, а відтак і невід’ємним елементом туристично-рекреаційного продукту. Саме тому, 27 лютого 2024 року студенти Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова за спеціяльністю 242 Туризм і рекреація відвідали Хмельницький обласний художній музей в рамках освітніх компонентів «Рекреаційні комплекси Світу», «Туристичне країнознавство» й «Організація рекреаційних послуг».
Пізнавально-цікаву екскурсію у професійно витонченому стилі проводила наукова співробітниця Ольга НЄСМЄЯНОВА. Основна тематика усіх експозицій – десятилітня московитська загарбницька війна супроти України, представлена митцями прифронтових територій. Кожна картина, скульптура, композиційний твір, артбук та інша мистецька робота – це глибоко емоційне реалістичне полотнище українського сьогодення. Їхній опис, вірніше індивідуально-ідейний життєпис, не залишив нікого зі студентів байдужим. Адже кожен з них у тій чи іншій мірі є очевидцем війни. Відтак, майбутнім фахівцям стає зрозумілою важливість проведення саме таких промовистих мистецьких екскурсій для українських та іноземних туристів і рекреантів. Разом із тим, враховуючи попередні навчально-пізнавальні екскурсії та спостереження за роботою екскурсоводів, усе більше актуалізується бажання виробити свою власну атмосферно-професійну манеру.
Таким чином, відвідини Хмельницького обласного художнього музею здобувачами освітньої програми «Бакалавр туризму і рекреації», окрім естетично-враженнєвого наповнення, – стали черговою корисною «цеглиною» у їхній практичній підготовці.