Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

До Міжнародного дня рідної мови

В рамках відзначення Міжнародного дня рідної мови студенти Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова відвідали захід «Угорці в Україні», організований відділом літератури іноземними мовами Хмельницької ОУНБ за участі голови правління Хмельницької регіональної спілки угорців ім. Святого Іштвана Аттіли Сікори. 
На зустрічі було презентовано Угорський куточок Шандора Петефі в Хмельницькій ОУНБ, який створено, зокрема, з книг, подарованих Посольством Угорщини в Україні. Пан Аттіла зачитав угорською мовою уривок із поеми «Апостол».
До присутніх звернувся голова правління Хмельницької регіональної спілки угорців ім. Святого Іштвана Атіла Сікора, який зазначив, що товариство існує 20 років. На даний час, спілка займається волонтерською діяльністю, надає гуманітарну допомогу пораненим військовим та переселенцям. Студенти мали можливість поспілкуватися та поставити запитання панові Аттілі.
Учасникам заходу було також запропоновано огляд віртуальної виставки презентованих бібліотеці книг «Пізнавай Угорщину», серед яких є видання англійською, українською та угорською мовами. 
Беззаперечним є той факт, що культура власного народу завжди лежить на межах з іншими культурами й епохами. Студенти мали нагоду переконатися в тому, що культурна самобутність українців переплітається з культурною самобутністю народів, що населяють нашу країну, зокрема угорців. 
Дякуємо організаторам заходу за чудову нагоду познайомитися з культурою Угорщини - її традиціями, мистецтвом, визначними пам’ятками та національними святами. Адже знайомство з культурами інших країн допомагає людині зрозуміти й оцінити багатство та неповторність власної культури.