Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Використання цифрових ресурсів для дистанційного та змішаного навчання

26-27 січня 2023 року було організовано та проведено підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників із використання цифрових ресурсів для дистанційного та змішаного навчання. Участь взяли 15 працівників Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова.
На заняттях вдалося з’ясувати особливості роботи з інтернет сервісом Google Work space for Education’s Fundamental, удосконалити навички роботи з інструментами для спільного навчання і викладання: корпоративна електронна пошта, Google Клас, GoogleMeet, Google Форми. Обговорили важливість використання Хмарного Інтернет сервісу Microsoft Office 365 та можливість використання безкоштовного розширеного доступу до Zoom Meetingfor Education Large Meeting на 2022-2023 нр; наукових бібліографічних і реферативних баз даних Google Scholar(Google Академія), Scopus та W&S; профілю науково-педагогічного працівника, алгоритму редагування профілю дослідника у Google Scholar.
Сприяли оволодінню навичками практичного використання викладачами Coursera, Udemy, Labster для впровадження у навчальний процес. Практично ознайомили з додатковими цифровими ресурсами:он-лайн колекцією опублікованих наукових досліджень Science Direct: віддаленим безкоштовним доступом; міжнародною платформою науково-технічної, природничої, медичної та суспільно-політичної літератури Research4Life; навчальною платформою он-лайн освіти Coursera; платформою он-лайн навчання Udemy; платформою для віртуальних лабораторій та інтерактивної науки Labster.
Сподіваємося, що отримані знання та вміння сприятимуть використанню сучасних цифрових ліцензійних інструментів і платформ дистанційного та змішаного навчання, вибору найкращих курсів на платформах та впровадження їх у навчальний процес, налаштування особистого профілю, додавання курсів, залучення студентів до роботи на навчальних платформах он-лайн освіти.
Дякуємо усім, хто не зважаючи на проблеми з електропостачанням та низку повітряних тривог приєднався до курсів у більш сприятливий час. Продовжуємо працювати на освітньому фронті.