Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Відбулося підвищення кваліфікації державних реєстраторів на тему «Державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»

26-27.04.2023 року за сприяння науково-педагогічних працівників Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова та спеціалістів Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) відбулося підвищення кваліфікації державних реєстраторів на тему «Державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців». Учасниками стали 16 осіб з Житомирської, Київської Чернігівської та Хмельницької, областей, що виявили бажання удосконалити фахові знання. 
На лекціях було розглянуто інформацію за такими темами:
Тема 1. Юридичні особи та фізичні особи-підприємці як учасники цивільних правовідносин: загальні положення. Лектор - Чорна Ж.Л., доцент кафедри цивільного права та процесу, к.ю.н, доцент.
Тема 2. Державна реєстрація суб’єктів господарювання: поняття, принципи, порядок. Лектор - Бляхарський Я.С., доцент кафедри трудового, земельного та господарського права, к.ю.н.
Тема 3. Державна реєстрація суб’єктів господарювання: особливості проведення реєстраційних дій. Лектор - Бляхарський Я.С., доцент кафедри трудового, земельного та господарського права, к.ю.н.
Тема 4. Окремі аспекти проведення реєстраційних дій щодо створення, внесення змін до відомостей, припинення юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Лектор - Заяць Н.В., головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).
Тема 5. Здійснення контролю у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців. Лектор - Возборська І.А.,заступник начальника відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності Колегії з розгляду скарг на рішення дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).
За результатами підсумкового тестування кожен учасник отримає сертифікат, що свідчитиме про участь у підвищенні кваліфікації та про отримані знання. 
Дякуємо усім, хто виявив бажання та був разом з нами упродовж двох продуктивних днів. Сподіваємося на плідну та довготривалу співпрацю.