Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Підвищення кваліфікації державних реєстраторів:«Державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців».

27-28.07.2022 року за сприяння науково-педагогічних працівників Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова та спеціалістів Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) відбулося підвищення кваліфікації державних реєстраторів на тему «Державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців». Учасниками стали 30 осіб з Хмельницької, Житомирської та Вінницької областей, що виявили бажання удосконалити фахові знання. 
На лекціях було розглянуто інформацію за такими темами:
Тема 1. Юридичні особи та фізичні особи-підприємці як учасники цивільних правовідносин: загальні положення. Лектор - Чорна Ж.Л., доцент кафедри цивільного права та процесу, к.ю.н, доцент.
Тема 2. Державна реєстрація суб’єктів господарювання: поняття, принципи, порядок. Лектор - Бляхарський Я.С., ст. викладач кафедри трудового, земельного та господарського права, к.ю.н.
Тема 3. Державна реєстрація суб’єктів господарювання: особливості проведення реєстраційних дій. Лектор - Бляхарський Я.С., ст. викладач кафедри трудового, земельного та господарського права, к.ю.н.
Тема 4. Окремі аспекти проведення реєстраційних дій щодо створення, внесення змін до відомостей, припинення юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Лектор - Заяць Н.В., головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький). 
Тема 5. Здійснення контролю у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців. Лектор - Возборська І.А., начальник відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності Колегії з розгляду скарг на рішення дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації Управління державної реєстрації Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький). 
За результатами підсумкового тестування кожен учасник отримає сертифікат, що свідчитиме про участь у підвищенні кваліфікації та про отримані знання. 
Дякуємо усім, хто виявив бажання та був разом з нами упродовж двох продуктивних днів. Сподіваємося на плідну та довготривалу співпрацю.