Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

З теплими спогадами у світлу вічність…

З сумом повідомляємо про втрату у нашій університетській родині – на 92-му році пішов з життя ПИЛА Василь Іванович – професор кафедри публічного управління та адміністрування, доктор економічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, ВИДАТНА ЛЮДИНА…
Василь Іванович розпочав свій життєвий та професійний шлях з рідної Чернігівщини в непрості воєнні та повоєнні роки… Після успішного закінчення інституту у 1955 р. його чекали роки нелегкої роботи на різних посадах та ділянках у виробничій сфері. Суворі умови праці ще більше загартували характер Василя Івановича.
І все ж основну частину свого творчого та професійного шляху, з 1965 року Василь Іванович присвятив науці, розробці шляхів розвитку регіональної економіки, лісокористування, формуванню потужної когорти науковців, які працюють у різних куточках України. Кожен з його учнів не просто отримував диплом, він починав по іншому, більш зріло дивитись на життя, глибше розбиратись в прикладних економічних проблемах.
У нашому університеті Василь Іванович працював з 2001 року. На посадах завідувача, професора розвивав та примножував здобутки кафедри публічного управління та адміністрування та університету в цілому. Він запам’ятається нам своєю людяністю, простотою, відвертістю, прямолінійністю та наполегливістю. Неабиякий розум, професіоналізм, життєва мудрість та відмінна фізична форма не дозволяли йому поступатися перед проблемами, допомагали організовувати, дисциплінувати колективи, сприяли успішному вирішенню поставлених завдань, втіленню задуманого.
Безперечно, ПИЛА Василь Іванович був непересічною особистістю, людиною, яка жила і дихала на повні груди... Таким він залишиться назавжди в наших серцях. Ті, хто знали Василя Івановича завжди стверджували, що не любити і не поважати його – неможливо. Його життєвий шлях є прикладом для наслідування і викликає натхнення для нас усіх – учнів, колег, однодумців.
Вічна та світла пам’ять, дорогий наш ВЧИТЕЛЮ! Царство небесне…