Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Всеукраїнський науково-практичний круглий стіл «Актуальні проблеми реформування земельних, трудових, аграрних та екологічних правовідносин»

За ініціативою кафедри трудового, земельного та господарського права 31 травня 2024 року у Хмельницькому Університеті управління та права відбувся Всеукраїнський науково-практичний круглий стіл «Актуальні проблеми реформування земельних, трудових, аграрних та екологічних правовідносин». Проблематика реформування аграрного сектору економіки загалом та питання запровадження ринкових механізмів у правовому регулюванні земельних відносин зокрема, є надзвичайно актуальними для українських реалій державотворення та в умовах російської агресії. Тож  роботі круглому столу взяли  участь народні депутати Володимир ВАТРАС та Микола СТЕФАНЧУК, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, провідні вчені Київської, Харківської, Одеської та Львівської правничих шкіл. Були підняті проблемні питання реформування відносин власності на землю, охорони земель як умови їх раціонального використання, проблемні питання правового забезпечення трансформації аграрних відносин в Україні та інші.
Проведений захід спрямований на поєднання зусилля науковців, представників органів влади та місцевого самоврядування, громадськості для пошуку дієвих правових механізмів завершення аграрної та земельної реформи, гарантування екологічної безпеки та трудових прав громадян в умовах російської агресії, глобальних викликів та криз, з метою підготовки конкретних рекомендацій та пропозицій щодо сталого розвитку нашої держави.
Круглий стіл приурочено пам’яті нашого  шановного земляка, професора Станіслава Феліксовича Домбровського. Його життєвий та творчий шлях уособлює непохитне прагнення розбудови України, як сучасної правової держави. За особистий вклад у підвищення, з допомогою правових засобів, ефективності сільськогосподарського виробництва, соціальну переорієнтацію економіки села Указом Першого Президента України Кравчука Л.М. 13 листопада 1992 року був удостоєний Почесного звання «Заслужений юрист України».
Станіслав Феліксович стояв у витоків створення Хмельницького інституті регіонального управління та права де з 1993 року працював на посадах викладача, старшого викладача, заступника завідувача кафедри цивільно-правових дисциплін, професора кафедри трудового, земельного та господарського права передаючи життєву мудрість та ґрунтовні знання підростаючому поколінню молодих юристів. 

Фотогалерея