Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Відзначення 209 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю пам’ятає і шанує людство. До славної когорти таких людей належить і Великий Кобзар українського народу – Тарас Григорович Шевченко, який народився 9 березня. Усі українці в усьому світі сьогодні відзначають 209 річницю з його Дня народження.
Український народ гордий, що має в своїй історії великого Поета, полум'яного Патріота, національного Пророка. Шевченко – особлива, надпотужна постать в українській культурі, в українській долі.
У його поезіях кожне слово глибоко національне, дає українському народові розуміння його долі, його потреб та завдань на прийдешні часи.
Дорогі земляки! Відчуймо  себе єдиними. Станьмо в цей гіркий час пліч-о-пліч, як Небесна сотня на Інститутській чи кіборги в Донецькому летовищі, як захисники Бахмута чи мирні мешканці кожного українського міста перед рашистськими військами. Шлях до перемоги завжди важкий і кривавий. Але час, який ми переживаємо, – великий. Чинімо за Кобзаревим заповітом: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!» А якщо з нами Бог – то хто проти нас? І вірмо, що «на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі».
Бібліотека Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова провела пам’ятну виставку, де були зібрані найкращі твори і видання геніального поета. Також делегація від університету взяла участь у покладанні квітів до пам’ятника Великому Кобзареві.

Слава Героям!
Слава  Україні!