Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Відбулося засідання Номінаційного комітету щорічного Конкурсу імені Святого Володимира на краще науково-правниче видання

5 жовтня відбулося засідання Номінаційного комітету щорічного Конкурсу імені Святого Володимира на краще науково-правниче видання. 
У цьому році для участі в Конкурсі було подано понад тридцять видань в одинадцяти номінаціях.
Урочисте оголошення результатів Конкурсу відбулося 6 жовтня під час відкриття Міжнародної науково-практичної конференції «Двадцять перші осінні юридичні читання», присвяченої 30-річчю Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова.
РЕЗУЛЬТАТИ КОНКУРСУ
1. Номінація «Теорія права; теорія держави і права; енциклопедія права»:
Секція «Підручники та посібники»:
2 місце присуджено Сібіллі Богданівні БУЛЕЦІ та Марії Василівні МЕНДЖУЛ за навчальний посібник «Правові питання евтаназії: Україна та світовий досвід».

2. Номінація «Історія держави і права; історія політичних і правових учень»:
3 місце присуджено Степану Івановичу ЦЕРКОВНИКУ за монографію «Історико-правові засади становлення та функціонування українських наукових, громадських та культурно-освітніх інституцій Східної Галичини у 1848-1939 рр.».

3. Номінація «Конституційне право; муніципальне право»:
1 місце присуджено Аллі Миколаївні ІВАНОВСЬКІЙ за монографію «Конституційний контроль в системі державного контролю».
Також 1 місце присуджено авторському колективу за видання «Застосування судами України Конституції України: доктрина і практика».
2 місце присуджено Олександрі Миколаївні СПІНЧЕВСЬКІЙ за монографію «Конституційний юрисдикційний процес в Україні: сучасний стан та перспективи удосконалення».

4. Номінація «Цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право»:
1 місце присуджено Володимиру Івановичу ЦІКАЛУ за монографію «Засада пропорційності здійснення корпоративних прав».
2 місце присуджено Денису Сергійовичу СПЄСІВЦЕВУ за монографію «Концептуальні проблеми правового регулювання цивільних відносин в умовах війни». 
3 місце присуджено Наталії Дмитрівні ВІНТОНЯК за монографію «Правовий режим корпоративних прав подружжя».

5. Номінація «Господарське право; господарсько-процесуальне право; аграрне право»:
1 місце присуджено Володимиру Михайловичу ЄРМОЛЕНКУ за монографію «Джерела аграрного права».
2 місце присуджено Олександру Васильовичу БЕЗУХУ за монографію «Особливості правового регулювання приватних економічних відносин в умовах ринку».

6. Номінація «Земельне право; екологічне право; природноресурсове право; право екологічної безпеки»:
1 місце присуджено Роману Станіславовичу КІРІНУ за монографію «Право безпеки на постконфліктих територіях».

7. Номінація «Теорія управління; адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право»:
1 місце присуджено Оксані Мар’янівні ВІННИК за монографію «Право цифрової безпеки».
2 місце присуджено Михайлу Івановичу СМОКОВИЧУ за монографію «Юрисдикція адміністративних судів: теорія та практика судочинства».

8. Номінація «Кримінальне право і кримінологія; кримінально-виконавче право; кримінальний процес та криміналістика»: 
1 місце присуджено Юрію Анатолійовичу ПОНОМАРЕНКУ за монографію «Загальна теорія визначення караності кримінальних правопорушень».
Також 1 місце присуджено Роману Вікторовичу ВЕРЕШІ за монографію «Теорія вини у кримінальному праві».
2 місце присуджено:
Сергію Сергійовичу ВІТВІЦЬКОМУ, Олені Олексіївні ВОЛОБУЄВІЙ, Артуру Олеговичу ВОЛОБОЄВУ за монографію «Методика розслідування незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами»;
Максиму Макаровичу ТАУСУ, Вікторії Вікторівні РОГАЛЬСЬКІЙ за монографію «Судове провадження на підставі угод у кримінальному процесі України: сучасний стан та перспективи».
3 місце присуджено:
Олегу Володимировичу НОВІКОВУ за монографію «Кримінологічна характеристика та запобігання злочинності у сфері інтелектуальної власності»;
Тамарі Олексіївні ЗАКРЕВСЬКІЙ, Оксані Петрівні КУЧИНСЬКІЙ, Юлії Володимирівні ЦИГАНЮК за монографію «Процесуальний статус свідка у кримінальному процесі України (теорія та практика)»;
Анні ВИННИК за монографію «Спеціальна конфіскація у кримінальному праві».
Секція «Підручники та посібники»:
1 місце присуджено Роману Вікторовичу ВЕРЕШІ за посібники з Кримінального права України (Загальна частина)
2 місце присуджено Олександру Васильовичу ОСТРОГЛЯДУ за навчальний посібник «Основні положення кримінально-правової політики та кримінального права України».
Заохочувальну грамоту видано колективу авторів науково-практичного коментаря Розділу IX-1 Кримінального процесуального кодексу України «Особливий режим досудового розслідування, судового розгляду в умовах воєнного стану»

9. Номінація «Судоустрій; прокуратура та адвокатура»:
2 місце присуджено Андрію Вікторовичу ПОТАПЕНКУ за монографію «Визначення судом ефективного способу захисту приватного права та інтересу, який не суперечить закону».
Заохочувальну грамоту видано Олександру Богдановичу ТИХАНСЬКОМУ, Ірині Еріївні БЕРЕСТОВІЙ за науково практичний коментар Глави 4 розділу 3 Цивільного процесуального кодексу України «Врегулювання спору за участю судді» 

10. Номінація «Міжнародне право»:
2 місце присуджено Наталії КАМІНСЬКІЙ, Євгенії ЩЕРБАНЬ за монографію «Імплементація Римського статуту Міжнародного кримінального суду: досвід зарубіжних держав та України».

11. Номінація «Правнича освіта і наука»:
3 місце присуджено Богдану Володимировичу ДЕРЕВЯНКУ, Ользі Андріївні ТУРКОТ, Аліні Вікторівні ПРИЛУЦЬКІЙ за монографію «Захист прав суб’єктів господарювання».
Секція «Підручники та посібники»
1 місце присуджено Сібіллі Богданівні БУЛЕЦІ, Марії Василівні МЕНДЖУЛ за навчальний посібник «Медичне право».
2 місце присуджено Ірині Василівні ЧЕХОВСЬКІЙ за навчальний посібник
«Альтернативні способи захисту суб’єктивних прав».
Усім лауреатам конкурсу найближчим часом будуть передані та надіслані відповідні дипломи. А видання будуть передані до наукової бібліотеки Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова.
Щиро дякуємо за участь у конкурсі!