Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Тренінг для тренерів «Викладання Європейської соціальної хартії та практики Європейського комітету з соціальних прав»

1-2 листопада 2023 р. у м. Кракові (Республіка Польща) доцентка кафедри трудового, земельного та господарського права Алла АНДРУШКО та доцентка кафедри соціального забезпечення Людмила ТАРАНЕНКО взяли участь у тренінгу для тренерів «Викладання Європейської соціальної хартії та практики Європейського комітету з соціальних прав», призначений для викладачів правничих дисциплін українських вищих навчальних закладів.
Тренінг організовано та проведено в рамках проєкту Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні», який має на меті досягти того, щоб уразливі групи осіб, зокрема населення, яке постраждало від війни, користувалися підвищеним рівнем соціальних прав та соціального захисту. 
Тренінг допоможе зорієнтуватися в частині запровадження відповідної програми викладання навчальних дисциплін професійної підготовки щодо значення та застосування Європейської соціальної хартії, яка може застосовуватися в Україні як джерело права для захисту соціальних і трудових прав у державних органах, судах, для визначення подальших перспектив реформування соціального та трудового законодавства. Також велике значення має викладання Європейської соціальної хартії у закладі вищої освіти для підвищення ріння обізнаності населення стосовно соціальних прав та їхнього захисту.