Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Семінарське заняття з навчальної дисципліни “Адміністративне право” на тему “Особливості управління окремими сферами”

З метою поглиблення знань здобувачами вищої освіти ступеня бакалавр  за спеціальністю 081 Право денної форми навчання 2 курсу юридичного факультету з теми “Особливості управління окремими сферами” на семінарське заняття з навчальної дисципліни “Адміністративне право” 13 травня 2022 року була запрошена в.о. начальника Відділення Національної служби посередництва та примирення в Хмельницькій області Інна ГАВАРА. 
Студентів було ознайомлено з основними завданнями та повноваженнями НСПП, практичним досвідом застосування норм Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)". Висвітлено питання взаємодії НСПП зі сторонами соціального діалогу, зокрема з метою стабілізації стану соціально-трудових відносин у колективах області, здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців. Крім того, І. Гавара поінформувала про досвід роботи Відділення щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) на підприємствах, в установах, організаціях різних галузей економіки.
Студенти підкреслили надзвичайну актуальність висвітлених питань, виявили зацікавленість у продовженні проведення таких занять надалі, а також зацікавились можливістю проходження практики  на базі  Відділення Національної служби посередництва та примирення в Хмельницькій області.