Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Презентація роботи Консультаційного хабу для внутрішньо переміщених осіб «Допомога поруч»

16 червня в рамках реалізації грантового проєкту за фінансової підтримки Програми USAID «Справедливість для всіх», спільно з Громадським центром правосуддя в Хмельницькому презентували роботу Консультаційного хабу для внутрішньо переміщених осіб «Допомога поруч» для провідних засобів масової інформації Хмельниччини. Прес-конференція відбулася у конференц-залі готелю «Рейкарц».
Проректор з наукової роботи Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова Алла ІВАНОВСЬКА окреслила цілі проєкту та розповіла про основні активності які будуть реалізовуватися за грантовим проєктом. Під час відповідей на питання журналістів Алла Миколаївна акцентувала увагу на важливості комунікації з представниками територіальних громад, та безпосередньо з внутрішньо переміщеними особами з метою виявлення проблем та пошуку оптимальних шляхів їх вирішення.
Юрисконсульт І категорії Алла КІРИК детально пояснила порядок надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам Юридичною Клінікою Університету, зупинилась на видах таких послуг.
В ході прес-конференції представники Хабу також мали змогу поспілкуватись з Регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області Оксаною КІЗАЄВОЮ та заступником начальника відділу грошових виплат і компенсацій управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради, уповноваженою особою по роботі з внутрішньо переміщеними особами, секретарем Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Хмельницькому міському голові Аліною ГАРВАТ. Домовитися про спільні заходи з метою забезпечення реалізації та захисту прав внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Хмельниччини.