Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Онлайн-лекція на тему: «Польсько-український історичний діалог»

15 лютого 2023 року здобувачі вищої освіти юридичного факультету та факультету управління та економіки Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова мали змогу долучитись до онлайн-лекції на тему: «Польсько-український історичний діалог», лектором якої виступив Роман Дрозд − Голова Українського історичного товариства у Польщі, професор, доктор габ. (м. Люблін, Польща). Лекційне заняття було проведено в рамках реалізації Договору про співпрацю, укладеного між нашим Університетом та Українським історичним товариством в Польщі 23 травня цього року.
В ході проведеної лекції здобувачі поглибили свої знання про багатовікову спільну історію поляків та українців, дійшли висновку про те, що діалог українців і поляків потрібно поглиблювати. Цього вимагає важливий загальний суспільний інтерес наших держав, зокрема потреба ефективнішої боротьби проти російських історичних маніпуляцій. 
Висловлюємо щиру подяку пану Роману Дрозду за глибоку і змістовну лекцію, співпрацю у науковій та навчальній сфері, творчу та дружню атмосферу під час лекційних занять.