Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

НА ЮРИДИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ  ПРОВЕДЕНО ТУРНІР З ПРАВОЗНАВСТВА

14 травня 2024 року у Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова було проведено четвертий щорічний турнір з правознавства серед студентів академічних груп першого курсу відділення денної форми навчання юридичного факультету.  У турнірі взяли участь 9 команд, а саме: Юридичні квіточки (група 23.01), Доджерс (група 23.02), Правова Еліта (група 23.03), Veni, vidi, vici (група 23.04), Верховна Рада (група 23.05), Юристи і нотаріуси Хмельницького (група 23.06), Демократичне об’єднання (група 23.07), Арсенал (група 23.08) та Міжнародники (група 23.09).
Усі команди почергово заграли у семи іграх.
Першою грою була «Розминка», у якій кожній команді потрібно було по черзі дати відповідь на 4 питання з правової тематики. 
У другій грі «Поясни юридичний термін» на протязі однієї хвилини один з учасників команди пояснював словами іншим учасникам юридичні терміни.
У третій грі «Склади слово» кожній команді для аналізу було надано по п’ять слів, де були переплутані букви. Командам необхідно було скласти слова, правильно розташувавши букви та вписавши їх у відповідні клітинки. 
Четверта гра – «Таємна особистість». Один із учасників команди за допомогою уточнюючих питань до команди мав вгадати зображеного на картинці історичного або сучасного державного діяча.
У п’ятій грі «Вгадай предмет» кожна із команд за допомогою підказок мала відгадати певний предмет, що пов'язаний з юриспруденцією.
Під час шостої гри «Крокодил» один із учасників команди за допомогою жестів, рухів та міміки мав показати іншим учасникам слова з правової тематики.
У конкурсі для капітанів «Вірю - не вірю» кожному капітану команди було запропоновано список із чотирьох найдивніших у світі законів та фактів у юридичній сфері, а вони мали відгадати, які із наведених тверджень є реальними, а які – видуманими.
За підсумками цих ігор у грі за третє місце змагались команди Правова Еліта (група 23.03) та Veni, vidi, vici (група 23.04).
Гра проходила у форматі брейн-рингу, за підсумками якої перемогла команда Правова Еліта (група 23.03) та зайняла третє місце у турнірі.
У фінальній грі, яка проходила у форматі брейн-рингу за варіацією «Чеширський кіт», змагались команди Демократичне об’єднання (група 23.07) та Міжнародники (група 23.09).
За підсумками фінальної гри перемогу турнірі з правознавства здобула команда Міжнародники (група 23.09), а команда Демократичне об’єднання (група 23.07) зайняла друге місце.
Вітаємо переможців та призерів змагань, а також вдячні за участь у турнірі усім командам! Дякуємо усім командам за чудову гру та продемонстровані знання з правознавства!!!