Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

МАРАФОН ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

27 червня 2023 року Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова долучився до Марафону відповідальності – ініціативи Фонду родини Богдана Гаврилишина, українського канадського та швейцарського економіста, громадського діяча, мецената, члена Римського клубу, іноземного члена НАН України, президента Фонду Богдана Гаврилишина.
Богдан Дмитрович Гаврилишин (19.10.1926-24.10.2016 рр.) у 2014 році під час Революції гідності створив документ – «Декларацію відповідальності людини», у 15 пунктах якої він відобразив різні відповідальності людини, які можуть стати дороговказами до більш демократичного, інклюзивного та ефективного суспільства з точки зору гуманістичних цінностей.
У 2017 році за сприяння Фонду родини Богдана Гаврилишина було розпочато «Марафон відповідальності». Метою марафону є привернення уваги українців до позитивних змін, які роблять активні та відповідальні люди у всіх куточках України. Символізм марафону полягає в невеликому завданні: висадити і зростити соняшник. Причому учаснику чи учасниці акції варто не просто посадити насіння, а й розповісти у соціальних мережах про власний внесок у позитивні зміни, про ініціативи, у яких він/вона бере участь. А за 100 днів (це приблизний час дозрівання соняшника) можна зробити чимало корисних справ. Для Марафону відповідальності було виведено особливий сорт соняха під назвою «Богдан Гаврилишина»!
Наш основний внесок у позитивні зміни – щоденна натхненна робота та навчання в інтересах процвітання рідної Хмельниччини та України, підготовка потужних фахівців у сфері управління, права, економіки для розбудови нашої вільної держави!