Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Леонід ЮЗЬКОВ. Український конституціоналізм від витоків до сьогодення» - лекція судді Конституційного Суду України Галини ЮРОВСЬКОЇ

9 лютого 2023 року науково-педагогічні працівники та студенти  університету долучилися до тематичної онлайн-лекції судді Конституційного Суду України Галини ЮРОВСЬКОЇ на тему «Леонід ЮЗЬКОВ. Український конституціоналізм від витоків до сьогодення». 
Ця лекція була проведена на вшанування пам’яті та з нагоди 85-тої  річниця від дня народження фундатора вітчизняного конституціоналізму Леоніда ЮЗЬКОВА.
Із вітальним словом виступив ректор Національної школи суддів України Микола ОНІЩУК. 
Присутні переглянули відеоролик про Леоніда ЮЗЬКОВА, а також презентацію про історію становлення конституціоналізму у нашій державі та особистий внесок Леоніда ЮЗЬКОВА у цей процес.   
Своїми спогадами про Леоніда ЮЗЬКОВА із присутніми поділилися голова Асоціації суддів Конституційного Суду України Іван ДОМБРОВСЬКИЙ, проректорка з наукової роботи Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова Алла ІВАНОВСЬКА, суддя Конституційного Суду України у відставці Михайло КОЛОС, суддя Конституційного Суду України Олександр ПЕТРИШИН
Під час лекції також було проведено історико-юридичний онлайн-тест для студентів, який був покликаний сприяти вихованню юридичної культури в інтелектуальної молоді України. Перемогу у  тесті здобув студент Олександр ДОРОЩУК, студент 3 курсу юридичного факультету нашого університету, який дав правильні відповіді на усі запитання тесту. 
Щиро дякуємо Конституційному Суду України за можливість участі у цьому поважному заході та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!