Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Круглий стіл за підсумками реалізації у 2024 року проєкту «ШКОЛА МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ»

14 червня 2024 року у сесійній залі Хмельницької міської ради відбувся круглий стіл за підсумками реалізації у 2024 року проєкту «ШКОЛА МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ». Проєкт був започаткований у рамках Меморандуму про співпрацю між Хмельницькою міською радою та Хмельницьким університетом управління та права імені Леоніда Юзькова від 29 серпня 2019 р. з метою розвитку потенціалу молоді загальноосвітніх закладів міської громади та підвищення їхньої обізнаності в сфері місцевого самоврядування.
У ході реалізації проєкту 22 тренери-студенти Університету (1,2,3,4 курси бакалаврату та магістри за спеціальністю Публічне управління та адміністрування)  провели по 5 тренінгових занять у 40 10-11 класах 11 закладів загальної середньої освіти громади (а саме Ліцеї 1, 2, 5, 6, 7, 9, 10, 13, 14, 16 та 17). Всього було проведено 200 тренінгів для 1133 учнів на такі теми:
Хто я в громаді?
Я майбутній депутат! Я майбутній голова громади!
Я як член команди голови громади!
Якою є моя відповідальність у громаді?
Я сьогодні активіст громади! 
В цей день Хмельницьким міським головою Олександром СИМЧИШИНИМ та ректором Університету Олегом ОМЕЛЬЧУКОМ урочисто були вручені сертифікати першим тренерам-студентам Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова, а також подяки колективам шкіл, що брали участь у проєкті “Школа місцевого самоврядування”.
За результатами проведення занять та зворотного зв’язку від учасників проєку (учнів, тренерів-студентів, колективів шкіл) бачимо потребу та необхідність продовження реалізації проєкту, збільшення кількості шкіл Хмельницької територіальної громади на постійній та системній основі продовжити проведення тренінгових занять з метою залучення молоді до активної участі в місцевому самоврядуванні, розвитку аналітичного та критичного мислення молоді Хмельницької міської територіальної громади, розкриття громадянського потенціалу шкільної та студентської молоді. Університет зі свого боку продовжить підготовку тренерів та реалізацію проєкту «Школа місцевого самоврядування». 
 

Фотогалерея