Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

КОНКУРС ЕСЕ «ТУРИСТИЧНІ СКАРБИ РІДНОГО КРАЮ»

Школа – це усебічне ознайомлення з найцікавішими та базовими світоглядно-формуючими речами, що розбігається широкими дорогами і дрібними стежками в напрямах вибору майбутньої професії. Співпраця вищих навчальних закладів зі школами дозволяє старшокласникам не розгубитися на цьому роздоріжжі, а вибрати близький своєму єству шлях. 
ХУУП імені Леоніда Юзькова тісно співпрацює зі школами в різних напрямах. Так, кафедрою публічного управління та адміністрування традиційним став Конкурс есе за туристичною тематикою. Цьогорічний тематичний напрям «Туристичні скарби рідного краю» неабияк зацікавив шкільну учнівську молодь. Конкурсна комісія в складі: деканесса факультету управління та економіки Тетяна ТЕРЕЩЕНКО, завідувач кафедри публічного управління та адміністрування Едуард ЩЕПАНСЬКИЙ, науково-педагогічні працівники кафедри Олена ХИТРА, Тетяна ФАСОЛЬКО, Петро СЕМ’ЯНЧУК, Тетяна ТРИГУБА (яка водночас є директоркою туристичної аґенції «Центр подорожей «Travel city») і студент 2 курсу за спеціальністю 242 Туризм Андрій-Юліан ПОП’ЯК серед численних робіт обрала десять найкращих і 18 Лютого 2022 року був проведений фінальний конкурс. 
У фінальному конкурсі свої виступи представили учні 9-11-х класів з різних куточків Хмельниччини: Софія АКУЛIНУШКIНА (есе про туристичні магніти – замок «Білий лебідь» у Меджибіжі, Українську Атлантиду Бакоту і Сатанів); Олеся ОСТАФIЙЧУК (есе про села Черче і Залуччя); Уляна ГЛУГОВСЬКА (есе про «родзинку Поділля» – село Хребтіїв); Анна НIКIТIНА (есе про Подільські Товтри); Ярослав КЛЕПАЦЬКИЙ (есе про пізнання туристичних ресурсів Хмельниччини); Даша ПАНАСЮК (есе про Кам’янець-Подільську фортецю); Богдан СТАРЕНЬКИЙ (есе про село Врублівці); Уляна ФРОЛОВА (есе про Шепетівське Полісся); Євген ЧЕРНЕЦЬКИЙ (есе про село Купіль); Вікторія КАРПЕНКО (есе про туристичні перлини Хмельницької області).
Фінальний конкурс «Туристичні скарби рідного краю» відзначився творчим розмаїттям доповідей, передовою технологічною презентабельністю, збагаченням своїми особистими враженнями, роздумами та відчуттями, леґендами й історичними подіями, переказами і традиціями, вдалими літературними цитатами і порівняннями, щирим емоційним навантаженням. Відтак, есе кожного учасника було цікавим, унікальним, своєрідно опоетизованим, етнографічно забарвленим, ностальґічно сентиментальним і науково-пізнавальним.
Переможцями фінального конкурсу «Туристичні скарби рідного краю» стали Олеся ОСТАФIЙЧУК (1 місце), Анна НIКIТIНА (2 місце), Уляна ФРОЛОВА (2 місце), Євген ЧЕРНЕЦЬКИЙ (3 місце) і Софія АКУЛIНУШКIНА (3 місце). 
Організаційний комітет подякував учням за участь у Конкурсі, відповідальне ставлення до написання есе й активну якісну роботу, а також побажав подальших успіхів у творчій та науковій діяльності, активного самовдосконалення, невпинного прямування до своєї мрії-мети.