Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Гостьова лекція щодо можливостей YouControl для перевірки фізичних осіб

13 квітня 2023 року здобувачі вищої освіти другого курсу юридичного факультету, які вивчають навчальну дисципліну «Робота з відкритими даними», мали змогу долучитись до онлайн заняття на тему: «Можливості сервісу YouControl для перевірки фізичних осіб», проведеного тренером від ТОВ «Ю-Контрол», менеджером навчання та розвитку компанії Анатолієм ПЯСЕЦЬКИМ. Модераторами заходу виступили менеджерка освітнього напряму компанії Тереза ВЕРГЕЛЕСОВА та професор кафедри цивільного права та процесу Юрій БІЛОУСОВ. 
Система Youcontrol - аналітична онлайн-система, що з понад 180 джерел формує повне досьє на кожну компанію і ФОП України на основі відкритих даних, відстежує зміни та візуалізує зв’язки. Містить дані для перевірки іноземних компаній. Технологія дозволяє за декілька секунд отримати актуальну на час запиту інформацію про фізичну особу з офіційних джерел. Система формує вичерпну інформацію на кожну компанію України на основі відкритих даних, а також відстежує зміни в державних реєстрах.
У ході проведеного заняття з практиком студенти ознайомились з роботою порталу і дізнались про те, що фізичні особи можуть нести не менші ризики, ніж особи юридичні, тому їх перевірка потребує особливої уваги. Важливо звертати увагу на оцінку ризиків при комплексних перевірках за допомогою інструментів YouControl, адже це найефективніший спосіб для виявлення небажаних зв’язків, санкцій, збереження репутації та матеріальних активів. 
Проведення заходу стало можливим у рамках Меморандуму про співпрацю між Хмельницьким університетом управління та права імені Леоніда Юзькова з ТОВ «Ю-Контрол», на реалізацію якого компанія надає науковим та науково-педагогічним працівникам та здобувачам вищої освіти університету для освітніх потреб авторизований доступ до пошукової платформи YouControl.