Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Гостьова лекція для студентів 4 курсу юридичного факультету, які обрали навчальну дисципліну «Виконавче провадження»

25 квітня 2023 року в рамках реалізації освітньої програми «Бакалавр права» приватним виконавцем виконавчого округу Миколаївської області, головою відділення Асоціації правників України в Миколаївській області Дмитром КУЛІЧЕНКОМ проведено гостьову лекцію для студентів 4 курсу юридичного факультету, які обрали навчальну дисципліну «Виконавче провадження». 
Під час заняття було розкрито загальні практичні аспекти звернення стягнення на майно, арешту, вилучення та примусової реалізації майна під час виконання рішень судів та інших юрисдикційних рішень. Особливу увагу було зосереджено на процедурних моментах організації роботи виконавця із виявлення та пошуку майна, оцінки, передачі на реалізацію окремих видів майна, у тому числі урожаю, корпоративних прав, об’єктів права інтелектуальної власності. Здобувачі вищої освіти мали можливість поставити питання щодо організації та здійснення виконавчого провадження, у тому числі під час режиму воєнного стану. 
Особливою родзинкою заняття було наведення прикладів віртуозності боржників в ухиленні від виконання рішень під час виконавчого провадження. 
Проведене заняття дало можливість із залученням експерта-практика закріпити знання здобувачі вищої освіти, отримані під час теоретичного навчання, отримати відповіді від представника правничої професії, що переживає складні часи, обумовлені, насамперед, російсько-українською війною.