Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Екскурсія студентів Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова у Державний історико-культурний заповідник «Межибіж»

20 квітня 2023 року у рамках договору про співпрацю відбулась чергова екскурсія студентів нашого університету до Державного історико-культурного заповідника "Межибіж". На території заповідника розташовано кілька туристичних об’єктів: Меджибізький замок, церква Святого Юра, територія парку, яка відкриває панорамні види на місто та його околиці. Студенти мали можливість почути про цікаві історичні факти з життя власників замку та етапів його розбудови і відновлення, пройтись по стінах та вежах замку, насолоджуючись красою пейзажу з висоти, побачити споруди та експозиції музею.
Історія Меджибізького замку налічує віки. Заснований замок був на початку XVI століття князем Давидом Городенським на місці стародавнього укріплення. У писемних джерелах він згадується вже у 
1529 році. Сьогодні Меджибізький замок – це національний заповідник, який став візитною карткою Хмельницької області та України. Замок знаходиться в мальовничому місці на пагорбі над річкою Серет, що додає йому додаткового шарму. Він приваблює туристів своєю красою та історичним значенням.
Щиро дякуємо директору та працівникам заповідника за цікаву та насичену подорож у минуле рідного краю! З вірою у перемогу та любов’ю до історії України плануємо наступні екскурсії!