Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

ПИЛА ВАСИЛЬ ІВАНОВИЧ - ЗАСЛУЖЕНИЙ ДІЯЧ НАУКИ І ТЕХНІКИ УКРАЇНИ

25 червня 2021 року у Хмельницькій обласній раді з нагоди 25 річниці з дня прийняття Конституції України, за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм професору кафедри публічного управління та адміністрування Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова ПИЛІ Василю Івановичу вручена державна нагорода України — почесне звання України «ЗАСЛУЖЕНИЙ ДІЯЧ НАУКИ І ТЕХНІКИ УКРАЇНИ».
Пила Василь Іванович - шанований науковець, автор біля 200 наукових праць в галузі економіки лісового господарства, програмно-цільового планування, розміщення продуктивних сил, регіонального розвитку та регулювання економіки.
Під безпосереднім керівництвом ПИЛИ Василя Івановича розроблено більше двадцяти нормативно-правових актів з питань економічного і соціального розвитку України та її регіонів, виконано понад 70 наукових досліджень.
Василь Іванович бере активну участь у підготовці кадрів вищої кваліфікації, здійснює наукове керівництво аспірантами і здобувачами наукового ступеня, консультує докторантів. Створив власну наукову школу: підготував двох докторів та 19 кандидатів економічних наук з проблем управління національним господарством, розвитку продуктивних сил і регіональної економіки. Тривалий час працював експертом Вищої атестаційної комісії України та МОН України, був членом спеціалізованих вчених рад по захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата і доктора економічних наук.
Член редакційних колегій наукових періодичних фахових видань України: часопис Хмельницького університету управління та права «Університетські наукові записки» та «Формування ринкових відносин в Україні».