Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Презентація грантового проєкту на засіданні Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб Хмельницької міської ради

Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова в рамках реалізації грантового проєкту за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах Програми «Справедливість для всіх» запроваджує функціонування Консультаційного хабу для внутрішньо переміщених осіб «Допомога поруч».
08 червня 2023 року відбулася презентація грантового проєкту на засіданні Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб Хмельницької міської ради. Представила проєкт Алла ІВАНОВСЬКА, проректор з наукової роботи Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова, яка зазначила, що ключовими цілями проєкту є надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам, та проведення освітніх та науково-практичних заходів з метою підвищення обізнаності із механізмами правового захисту зазначеного кола осіб.
В рамках проєкту плануються такі активності:
1. Надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам Юридичною клінікою Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова.
2. Підготовка науково-педагогічними працівниками Університету курсу відео-лекцій з актуальних правових питань для внутрішньо переміщених осіб.
3. Видання довідника «Охорона прав та інтересів особи в Україні в умовах воєнного стану та у післявоєнний період» з активними посиланнями на чинну нормативно-правову базу.
4. Проведення науково-практичного круглого столу «Актуальні проблеми захисту прав внутрішньо переміщених осіб» із залученням представників органів публічної влади, інститутів громадянського суспільства та науковців.
В ході активного обговорення членами Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб Хмельницької міської ради керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія САБІЙ наголосила на надзвичайній актуальності та важливості запланованих заходів Хабу й запропонувала реалізацію спільних ініціатив.
Впровадження цього проєкту стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Справедливість для всіх».