Skip to main content
Lex et Justitia

Оборонно-затишна велич «Південної Брами» та атмосферна машина часу «Ресторації Шпіґеля»

Функціонування готельно-ресторанного бізнесу є важливим навчально-практичним компонентом Освітньої програми «Бакалавр туризму» Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова. Саме тому, 17 вересня 2025 року студенти першого курсу за спеціяльністю J3 Туризм і рекреація в рамках Навчальної практики «Вступ до фаху» відвідали готельно-ресторанний комплекс «Південна Брама» і «Ресторацію Шпіґеля». Першим, що кинулось в очи нашим здобувачам, була оборонно-затишна велич «Південної Брами» — візуальна краса у поєднанні з відчуттям безпеки та захищености неабияк вабила. Здобувачі відзначили наявність місця для паркування. Ознайомлюючу екскурсію ресторанною частиною провела офіціянтка Ольга БРОВЧУК. Будучи першокласним знавцем і фахівцем своєї справи, працівниця з особливим шармом представляла кухню, усі зали та внутрішній дворик — до деталей продумана неповторність яких задовольнить будь-який вибагливий смак гостя. А посуд — це особливий витвір мистецтва. Відтак, важливою деталлю екскурсії був опис портрета гостя. З готельною частиною «Південної Брами» студентів ознайомила адміністраторка Юлія МОЦНА. Цікава інформація візуально збагачувалася спогляданням комфортних номерів і їхнім розташуванням — завдяки просторо звивистим коридорам і сходовій драбині створювалось відчуття таких необхідних для відпочинку спокою і безпечної відокремлености. Сауна вразила довершеністю турботи про релакс гостей. Наступною професійно-екскурсійною зупинкою наших здобувачів була «Ресторація Шпіґеля» — справжня атмосферна машина часу, що оповита духом давнини. Око вабив кожен елемент декору, що гармонійно доповнювався одягом працівників, вдало підібраною музикою та ароматом їжі. Екскурсію проводила офіціянтка Людмила КЛИМ, а її помічником був папуга Ґучі. Кожна зала завдяки оздобленню дихала неповторністю та історією Хмельницького. Дзеркала заворожували, спів канарок окрилював, а розповіді екскурсовода аурно підкреслювали ресторанні особливості цього закладу. Справжнім святом було чаювання зі смачною халою. Сьогоднішня екскурсія вкотре довела, що співвласниця та ідейна натхненниця ресторанів реґіональної кухні ГРК «Південнa Брамa» та «Ресторація Шпіґеля» Ганна ДІЛЬ є взірцем гостинности і готовности навчати усім тонкощам готельно-ресторанного бізнесу.
 

Фотогалерея