Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Візит Голови Національної соціальної сервісної служби України Василя ЛУЦИКА

08 лютого 2024 року до університету завітала делегація Національної соціальної сервісної служби УКРАЇНИ на чолі з її головою Василем ЛУЦИКОМ. Під час зустрічі, у якій взяли участь представники обох сторін, відбувався обмін думками щодо подальших перспектив співпраці ХУУП імені Леоніда Юзькова з апаратом Нацсоцслужби та його територіальними підрозділами. 
Голова Нацсоцслужби Василь ЛУЦИК відзначив високий рівень фаховості науково-педагогічних працівників університету, особливо у сфері цивільного та сімейного права, соціального забезпечення, які можуть стати корисними для підвищення кваліфікації працівників, котрі працюють в сфері соціального захисту населення, захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей. 
Результатом зустрічі стало підписання Договору про партнерство та співпрацю між Хмельницьким університетом управління та права імені Леоніда Юзькова та Національною соціальною сервісною службою України. Метою договору є підвищення ефективності підготовки фахівців з вищою освітою та сприяння їхній практичній підготовці, сприяння у підвищенні кваліфікації посадових осіб апарату Нацсоцслужби та її територіальних органів, проведення спільних наукових досліджень. 
Сторони визнали, що така співпраця сприятиме підготовці науково-практичних проєктів і програм, спільному проведенню науково-навчальних заходів, в тому числі міжнародних, обміну навчальними візитами і досвідом, розробці та виданню публікацій, інформаційно-методичних матеріалів з питань соціального захисту населення, захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства, а здобувачі вищої освіти, які навчаються за освітніми програмами зі спеціальностей 081 Право, 232 Соціальне забезпечення, 281 Публічне управління, 293 Міжнародне право зможуть отримати нові практичні навички та цінний досвід під час проходження практик.
На завершення голова Нацсоцслужби зробив запис у Книзі почесних гостей університету.