Презентація ілюстрованого гастрономічного альманаху “Поділля має свій смак!”
11 грудня 2025 року у Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова серед освітян, науковців та студентства регіону відбулася презентація ілюстрованого гастрономічного альманаху “Поділля має свій смак!”, який популяризує локальну кухню Поділля і підготовлений фаховим авторським колективом: доценткою кафедри публічного управління та адміністрування ХУУП імені Леоніда Юзькова, к.пед.н., публіцисткою, дослідницею української гастрономічної культури та локальної історії, науковою консультанткою ресторанів автентичної подільської кухні Вікторією Церклевич; викладачкою кафедри публічного управління та адміністрування ХУУП імені Леоніда Юзькова, співзасновницею та менеджеркою ресторанів регіональної кухні «Південна Брама», «Ресторація Шпігеля» та «Діоскурі», співавторкою і керівницею проєкту «Гастровечори подільської кухні» Анною Діль, бренд-шефом ресторанів «Ресторація Шпігеля» та «Південна Брама», дослідником гастрономічної традиції Поділля, інтерпретатором і промоутером старовинних рецептів, чиє ім'я увійшло у «Топ-100 кращих кухарів України», Артемом Блаутою та директоркою Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, заслуженою артисткою України, авторкою проєкту «Міжнародне приготування борщу» Майєю Онищук. Під час зустрічі автори поділилися ідеєю та процесом створення краєзнавчого видання і розповіли багато цікавого про різноманітну і самобутню гастрономічну культуру нашого краю. Унікальне ілюстроване видання побачило світ за підтримки Хмельницької обласної ради та особисто голови Віолети Лабазюк. Це важливий проєкт зі збереження та популяризації наукових пошуків, ресторанної страви та нематеріальної культурної спадщини. Збірка стала підсумком двадцятип'ятирічної роботи засновників і команд двох ресторанів нашого міста в царині дослідження, практичної розробки і популяризації бренду локальної кухні Поділля. З вітальним словом до учасників презентації звернулися перша проректорка Університету Ірина Ковтун, а також почесні гості заходу - перший заступник голови Хмельницької обласної ради Володимир Гончарук та в.о. директора Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Олександр Хмелівський, які наголошували на важливості реалізації цього і подібних проєктів. Завдяки спільній багаторічній роботі фахівців різних галузей успішно вдається зберігати нашу історію і популяризувати кулінарні традиції, передавати наступним поколінням неповторні та безцінні зразки нематеріальної культурної спадщини Хмельниччини.